Over ons

Vocalgroup Magan

Vocalgroup Magan is een muziekgezelschap met een origineel – populair maar geen doorsnee – repertoire en uitgekiende meerstemmige arrangementen. Ooit begonnen als jongerenkoor Mechelen en nu (45 jaar later!) uitgegroeid tot een ervaren, uitgebalanceerd en heel divers samenspel van zo’n 50 zangers en zangeressen, 5-koppig combo en dirigent. De leeftijd varieert van 20 tot 60 jaar.

Dirigent Jo Smeets staat garant voor de deskundige leiding en de bijzondere arrangementen. Het 5-koppig combo bestaat uit piano, dwarsfluit, gitaar, bas en drums. Zij zorgen voor de dynamische begeleiding bij een net-even-anders-dan-anders-repertoire.

Magan treedt op verzoek op bij feesten, vieringen, manifestaties en korentreffen. Magan kan op een informele wijze een sfeervol en afwisselend muziekprogramma bieden. Wekelijks – op maandagavonden – wordt er geoefend en is er een gezellige nazit in Café in de Kroeën te Mechelen.

      

Klik hier voor meer informatie over lid worden van Magan.

Topkoren uit Limburg en Zeeland geven eenmalig concert 

Op zaterdag 9 september zullen de deuren van Zaal A ge Wienhoes openstaan voor een nazomers duoconcert van 2 koren uit Limburg en Zeeland.

Dit concert vindt plaats ter gelegenheid van het 15 jarig jubileum van het Zeeuwse popkoor Seaside Rendez-Vous dat haar jubileumweekend in de Zuid-Limburgse heuvels komt vieren. Dirigent Frank is afkomstig uit Limburg. Samen met het getalenteerde Magan uit Mechelen is dit daarmee dus een uitstekend moment om samen een mooie muzikale avond te verzorgen!

Het uit Goes afkomstige Seaside Rendez-Vous is in 2002 opgericht en was daarmee een van de eerste popkoren in Zeeland. Net als Magan bestaat dit koor  uit ongeveer 50 zangers en zangeressen en een 5-koppige swingende band. Sinds 2008 is Frank de Vreeze uit Epen hun dirigent.

Hun repertoire varieert van Royals van Adéle tot medleys van  Doe Maar, 10 CC en Aretha Franklin.

Ook Magan is  na hun 45-jarig jubileum inmiddels uitgegroeid tot een groter koor.

Repertoire en muzikale weg krijgen steeds weer nieuwe frisse impulsen  door nieuwe mensen en ideeën. Onder leiding van dirigent Jo Smeets en hun vaste combo zingen zij afwisselende nummers zoals  het sfeervolle Only Time van Enya, een a capella nummer van de Beatles, maar ook de mooie ballad van Elbow genaamd One day like this of de statige medley van Muse.

Kortom…. Wilt u genieten van een mooie muzikale avond van 2 topkoren uit Nederland? Kom dan op zaterdag 9 september om 20.00 u naar A ge Wienhoes aan de Oude Heirbaan in Partij-Wittem. De entree is een vrije gave en graag drinken wij in de pauze en na afloop samen een glaasje!

Meer info: www.seasiderendezevous.nl

               

 

 

Via onze contactpagina verkrijgbaar: dvd jubileumvoorstelling 2016   á 10,-!!

******UT GEVEUL VA KRISMES******

Ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum is er op zondag 11 december 2016 een sfeervol en afwisselend kerstconcert uitgevoerd. Net als bij vorige jubilea, is er bij dit jubileum voor gekozen om een voorstelling te maken rondom een bepaald thema.  Deze keer was dit het kerstrepertoire, dat  in al zijn diversiteit op een uitgebreide manier werd aangepakt. Al in de zomer, toen de mussen van het dak vielen, werden er winterse nummers gerepeteerd, waarbij schaatsen, sneeuwvlokken, kerstmannen, kaarslichtjes, maar vooral de verschillende sferen rondom kerst ruimschoots aan bod kwamen. Want kerst is niet alleen maar glimmer en glitter, nee ….. dat was duidelijk!    

Daarom is er een matineevoorstelling ‘UT GEVEUL VA KRISMES’ op zondagmiddag 11 december om 14.00 u (zaal open vanaf 13.00 u) geweest. Voor deze voorstelling was de samenwerking gezocht met toneelvereniging KDO die samen met koor, dirigent Jo Smeets en combo hebben gezorgd voor een mooi ‘geveul’ van kerst.                                                  

poster30_10